Ενημέρωση για φίλτρα νερού

Στις μέρες μας, οι περισσότεροι γνωρίζουμε τα οφέλη του πόσιμου νερού. Η αλήθεια είναι όμως ότι πλέον το νερό δεν είναι τόσο "καλό" όσο νομίζουμε. Μυρίζει, περιέχει χλώριο, σκουριά, αιωρούμενα σωματίδια, τα οποία επιβαρύνουν σημαντικά τον οργανισμό μας. Σκόπος είναι να καταλάβουμε τις επιπτώσεις αυτές.


Υπάρχουν ανησυχίες για τα μέταλλα που περιέχονται στο νερό, όπως ο μόλυβδος και ο υδράργυρος. Κύρια πηγή ρύπανσης από μόλυβδο είναι τα συστήματα διανομής νερού. Το αρσενικό μπορεί να βρεθεί στο νερό από τις συμβατικές καλλιέργειες, από βιομηχανικούς ρύπους και φυτοφάρμακα και βιολογικούς οργανισμούς, όπως η άλγη και τα βακτήρια.

Γι’ αυτό οι φορείς κάνουν απολύμανση και χλωρίωση του νερού και προσφέρουν πόσιμο νερό απαλλαγμένο από αυτά. Επίσης, το νερό βρωμίζει, κυρίως από φαρμακευτικά προϊόντα ή προϊόντα προσωπικής φροντίδας που καταλήγουν στα συστήματα ύδρευσης. Ωστόσο τα πραγματικά προβλήματα του πόσιμου νερού είναι το χλώριο και τα ιζήματα που μεταφέρονται στο νερό. 

Σύμφωνα με πλήθος ερευνών, η κατανάλωση χλωριωμένου νερού θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας, καθώς η παρουσία χλωρίου στο νερό που πίνουμε έχει συνδεθεί με πολλές και σοβαρές παθολογικές καταστάσεις για τον άνθρωπο. 

Στη συνέχεια θα δούμε τα πιο βλαβερά στοιχεία που περιέχονται στο νερό από τα οποία πρέπει να προστατευόμαστε!!

ΧΛΩΡΙΟ

Aν σας έλεγαν ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που καθημερινά, επί 24 ώρες, πίνει δηλητήριο, θα το πιστεύατε; Φυσικά όχι. 
Κι όμως ΕΜΕΙΣ όλο, καθημερινά, πίνουμε χλωριωμένο νερό !Το χλώριο , είναι ένα αέριο χημικό στοιχείο το οποίο είναι ιδιαίτερα τοξικό . Αρκεί να θυμηθούμε ότι χρησιμοποιήθηκε ως χημικό όπλο κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο με φοβερά αποτελέσματα , η χρήση του στα ψυγεία και στα σπρέι προκαλεί την τρύπα του όζοντος στην ατμόσφαιρα ενώ εντομοκτόνα με χλώριο , προκάλεσαν τεράστια προβλήματα στην τροφική αλυσίδα.

Το χλωριωμένο νερό μπορεί να είναι επικίνδυνο όχι μόνο ως πόσιμο , αλλά και όταν χρησιμοποιείται για το πλύσιμο του σώματος και για μαγείρεμα . Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο Αναχάιμ της Καλιφόρνιας τα καυτά ντους και τα λουτρά οδηγούν σε μια μεγαλύτερη έκθεση στις τοξικές ουσίες  του χλωρίου μέσα στο νερό . Αυτές οι χημικές ουσίες εξατμίζονται και εισπνέονται ή μπαίνουν μέσα στο σώμα μας από το δέρμα . Μπορούν επίσης να διαδοθούν στην ατμόσφαιρα του σπιτιού και να τα εισπνεύσουν και άλλα άτομα και κυρίως παιδιά .